Vilket musikinstrument passar dig?

Hos Danguitar kan du hitta alla möjliga typer av musikinstrument. Vilket instrument passar dig? Läs artikeln för att lära dig mer om vilka instrument som finns, och vilket som kan bli ditt nya favoritinstrument. Gå in på https://www.danguitar.se/ för att se det stora utbudet av musikinstrument.

Gitarrer

Dan Guitar har som namnet antyder gitarrer som specialitet. De har ett brett utbud av både akustiska och elektriska gitarrer av varierande inställningar och mönster. Visste du att Dan Guitar även har gitarrer för vänsterhänta, 5-, 6-, och 7-strängade gitarrer, samt gitarrer specialgjorda för barn? Du kan med andra ord hitta precis den typ av gitarr som passar dig bäst.

Akustiska gitarrer

Bland de akustiska gitarrerna är den spanska gitarren den klassiska gitarren, och en av de bästsäljande gitarrtyperna. Den spanska gitarren är perfekt för nybörjare, då strängarna är mjuka och gjorda av nylon. Hos Dan Guitar kan du även hitta en mängd tillbehör till ditt instrument, såsom väskor, plektrum, noter, stolar, och allt annat du kan tänka dig.

Elgitarrer

Elgitarrer är en annan bästsäljande kategori hos Dan Guitar. Vill du också lära dig spela elgitarr som dina favoritartister? Det finns ett stort antal kända musiker som är elgitarrister, och några av de mest kända artisterna har gjort karriärer som elgitarrister. Elgitarr ger ett fantastiskt ljud, och vem minns inte ett riktigt snyggt riff?

Akustisk basgitarr

Hos Dan Guitar kan du även se deras stora utbud av akustiska basgitarrer. Dessa instrument är väldigt speciella, då de är några av de mest klassiska instrumenten. De används ofta i orkester, som exempelvis kontrabas.

Elbas

Elbasen får vi givetvis inte glömma. Essentiell i alla rockband, elbasen är en nödvändighet för att ge en svängig rytm och bidra till ett härligt sound. Elbasen är ett instrument som är basen i många sorters musik. Hos Dan Guitar kan du finna ett brett utbud av elgitarrer, samt alla möjliga tillbehör, så att även du kan spela elgitarr som dina idoler.

Tangentinstrument

Keyboard

Se keyboards från kända märken som Yamaha, Korg, Casio och Ringway, samt en hel del tillbehör som stativ, undervisnings-DVD:er, pedaler, keyboardbänkar och keyboardväskor. Hos Dan Guitar kan du hitta allt för att börja spela keyboard.

Digitalpiano

Se det stora utbudet av digitalpianon, även kallade elpianon, från kända märken som Yamaha, Korg, Ringway och Casio. Vill du ha ett elpiano som du inte hittar här på sidan kan du kontakta oss och diskutera om det är möjligt att beställa. 

Synthesizer

En synthesizer är ett elektroniskt instrument som vanligtvis skapar ljudet genom sampling, oscillator(er) eller waveform samt med hjälp av en hel del filter. Hos Dan Guitar kan du hitta både digitala och analoga synthesizers i sortimentet samt tillbehör som tex. MIDI-kablar. 

Midi-keyboard

Hos Dan Guitar kan du se ett stort urval av midi-keyboards. De har tex. även USB midi-keyboards i olika storlekar och med många olika möjligheter. Tack vare egen import kan de erbjuda dig midi-keyboards till riktigt förmånliga priser samt fortfarande av hög kvalitet. En midi-keyboard har inte inbyggda ljud utan används till att aktivera de toner som finns i din dators ljudprogram. En USB midi-keyboard kopplas lätt till datorn via USB-kontakten. 

Melodika

En melodika är ett blåsinstrument med tangenter. Du spelar det genom att blåsa i munstycket samtidigt som du trycker på tangenterna. Det är ett litet instrument som inte kräver ström och är därmed lätt att ta med dig. Du kan spela det var som helst!

admin